Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: 147 vites problemi  (Okunma sayısı 542 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alkan

  • Ziyaretçi
147 vites problemi
« : 11 Aralık 2007, 16:03:44 »
bir sorunla tekrar karsinizdayim. aracimin vitesi yagmurlu gunlerde nedense sertlesmeye basliyor. etrafta cok su birikintisi varsa bunlara girdikce daha da sertlesiyor. gecenlerde baya iki elle kullanilacak hale geldi oyle olunca hic kimildatmadim yerinden. normalde de vites kolu uzun oldugu icin heralde cok memnun degilim zaten. yolunu biraz gostermek gerekiyor elle. servisten debriyaj takimi bilyasi falan dediler ama eger boyle bir durum soz konusu olsaydi sadece yagmurda degil de surekli vitesin sert olmasi gerekmez miydi? kendi ustama goturdum bu parcalarda hic bi sorun olmadigini soyledi. daha once karsilasan veya duyan var midir boyle bir sorunu?
« Son Düzenleme: 25 Aralık 2010, 19:42:35 Gönderen: exclusive.alfisti »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.587
    • Çevrimdışı
147 vites problemi
« #1 : 11 Aralık 2007, 16:17:34 »
Öncelikle geçmiş olsun. Bu tür bir problem ilk defa duyuyorum. Vitesin zor geçmesi ile ilgili olarak işlemi baştan sona gözümün önüne getirdim. Öncelikle vites kolu altında 3 adet çelik halat ile şanzımana vites değiştirme komutu manuel olarak iletiyor. İşin burasında vites kolunun içinde hareket ettiği "vites çanağı" adı verilen beyaz renkli plastik bir parça var. Çok küçük bir ihtimal onun içine su aldığı için sertleşiyor olabilir.
Devam edelim, çelik halatlarilgili vitese geçmesi için şanzıman üstündeki -adını şimdi anımsayamadım- kulakları hareket ettirir. Bu kulaklar da , senkromeç dişlileri yardımıyla ilgili vitesin dişlisine geçmesini sağlar.

Eğer vites çanağında problem yoksa bu kulaklar zor hareket ettiği için probleme sebep oluyor olabilir. Eğer problem o da değilse geriye sadece senkromeçler kalıyor.

Ben gene de yağmur ile bağlantıyı pek çözemedim ama. Yazdıklarıma bakarak aklına başka birşey gelen varsa yazsın da bakalım neymiş, merak da ettim bir yandan :)
« Son Düzenleme: 11 Aralık 2007, 16:17:34 Gönderen: Alfadanadam »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Alkan

  • Ziyaretçi
147 vites problemi
« #2 : 11 Aralık 2007, 21:36:56 »
bilgiler için çok teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: 11 Aralık 2007, 21:36:56 Gönderen: Alkan »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

ATA

  • Moderatore
  • İleti: 8.381
    • Çevrimdışı
147 vites problemi
« #3 : 11 Aralık 2007, 23:16:11 »
Benimde çok sıcak havalarda 3 kez başıma geldi... 3e çok çok sert giriyor, sizin de dediğiniz gibi nerdeyse 2 elle çıkarmak gerekiyor vitesi, daha sonra 2. vitese veya 4. vitese geçişlerde sert olduktan sonra herşey normale dönüyordu bende. Başıma buyuk masraf çıkacak gibi geliyor ama şu kış soğuğunda başıma bişi gelmedi
« Son Düzenleme: 11 Aralık 2007, 23:16:11 Gönderen: ATA »
916 GTV
Busso V6 Turbo

kukart

  • Ziyaretçi
147 vites problemi
« #4 : 31 Ağustos 2010, 01:33:24 »
benimde bu konuyu hortlatacak, bi kaç gündür başıma gelen bi sıkıntı; bu vites geçme problemi..

ilk önceleri 4. vites e geçişte zorlanma oluyordu şimdi diğer viteslerdede bi kaç kez görünmeye hatta bisefer hiçbir vitese geçmez oldu
Ama dikkatimi çeken motoru zorladığım yani yüksek devirlere ani çıkışlar yaptığım zaman olduğunu düşünmeye başladım.. pek anlamam ama ısınmadan dolayı olabilirmi veya herhangi bir parça değişimi falan gerektirecek bi durumuur yada yağ eksilme falan gibi basit bi çaresi varmıdır..
« Son Düzenleme: 31 Ağustos 2010, 01:33:24 Gönderen: kukart »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

zaferisgoren

  • Membro
  • İleti: 585
    • Çevrimdışı
147 vites problemi
« #5 : 31 Ağustos 2010, 09:22:26 »
Ben de hortlamışken danışayım; araç geri vitese takılı yavaş yavaş gidiyorken, sanki lastik davlumbaza sürtüyor gibi koyu bir vuruntu sesi duyuyorum ayda bir falan, ne olabilir ki? (15 jant lastik bu imkansız.)
« Son Düzenleme: 31 Ağustos 2010, 09:22:26 Gönderen: zaferisgoren »

sss

  • Ziyaretçi
147 vites problemi
« #6 : 24 Aralık 2010, 22:20:56 »
ben konuyu hortlatıyım. boşuna başlık kirliliği olmasın
dün aldığım 147nin 2.vitese geçişinde bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum şöyle ki.
1den 2 ye atıyorum geçip geçmediği hiç anlaşılmıyo böyle lık diye oturmuyo. baya bi boşluk var gibi sizin araçlarınızda durum nasıl acaba normal olabilirmi bu durum
« Son Düzenleme: 24 Aralık 2010, 22:20:56 Gönderen: sss »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.587
    • Çevrimdışı
147 vites problemi
« #7 : 25 Aralık 2010, 02:34:30 »
quote:

ben konuyu hortlatıyım. boşuna başlık kirliliği olmasın
dün aldığım 147nin 2.vitese geçişinde bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum şöyle ki.
1den 2 ye atıyorum geçip geçmediği hiç anlaşılmıyo böyle lık diye oturmuyo. baya bi boşluk var gibi sizin araçlarınızda durum nasıl acaba normal olabilirmi bu durum



Muhtemelen aracınızın vites kolunun içine oturduğu plastikten imal edilmiş vites çanağı çatlak. İlerleyen zamanlarda hiç vites değiştirememe durumuyla karşılaşabilirsiniz. En kısa zamanda bir Alfa servisine gösterirseniz hızlı bir şekilde tespit edebilirler.
« Son Düzenleme: 25 Aralık 2010, 02:34:30 Gönderen: Alfadanadam »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

tolga_ozhan

  • Membro
  • İleti: 6.285
    • Çevrimdışı
147 vites problemi
« #8 : 25 Aralık 2010, 11:45:14 »
Benim aklıma gelen yağmur ile bağlantılı olabilecek tek nokta soğuk. su birikintili ve yağmurlu havada şansımana sürekli su çarptığı için ısınamıyordur. Şanzıman yağınızda özelliğini kaybetmişse soğukta sertleşiyor olabilir. Yağ değişimi basit bir işlem bence bunu bir deneyin.
« Son Düzenleme: 25 Aralık 2010, 11:45:14 Gönderen: tolga_ozhan »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

exclusive.alfisti

  • Ziyaretçi
147 vites problemi
« #9 : 25 Aralık 2010, 19:42:35 »
aynısı 98 model mk1 156 aracımda gerçekleşiyordu.Aracın debriyajını assagıdan yukarı dogru ıtersenenız ılk basta daha sonra vitesler sorunsuz yumusakca gecıcyordu.Banada tamircim öğretmişti bu yöntemi şaka gibi ama gerçek işe yarıyor.Havalı debriyaj vs gibi yanlış olaiblir bir takım sözler etmişti sanırım.Fakat dediğim gibi debriyajı alttan ittirirseniz sonuna kadar boşluk kalkmış oluyor ve vites rahatca geciyor.
« Son Düzenleme: 25 Aralık 2010, 19:42:35 Gönderen: exclusive.alfisti »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı