Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: 156 Klima sorunu  (Okunma sayısı 645 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hiktor

  • Membro
  • İleti: 281
    • Çevrimdışı
156 Klima sorunu
« : 20 Ekim 2010, 10:42:02 »
Merhaba,
Hiç sorunsuz kullandığım klima 1 ay kadar önce problem çıkarmaya başladı. Büğmesine bastığımda bazen devreye giriyor ve soğutuyor bazen de ışığı yandığı halde devreye girmiyor. Işığı yandığı halde devreye girmediğinde motorda güç kaybı olmuyor ve normal olarak sğutmuyor tabi. Röleleri kontrol ettim ve gerkeli bakımları yaptım. Gazını da kontrol ettirdim. RÖleyi manuel dışardan devreye soktuğumda klima çalışıyor. Galiba kontrol ünitesinde bir şey var. Bu konuda tacrübesi olan paylaşırsa sevinirim.
156 1998 1.6 TS
« Son Düzenleme: 01 Kasım 2010, 09:23:13 Gönderen: hiktor »
1985 Sprint 1.5 Boxer (Siyah)
1985 Sprint 1.5 Boxer (Kırmızı)
1986 Sprint 1.5 Boxer (Sarı)
1990 33 1.5 Boxer (kırmızı)
1994 155 2.0 TS (Kırmızı)
1996 146 1.6 Boxer (Siyah)
1998 156 2.0 TS (Yeşil)
1999 156 1.6 TS (Yeşil)
2000 2.0 TS SS (Nuvola)
2008 159 1.9 JTDM QTronic (Füme)
(Sadece Alfa olanlar. 3-5 tane de diğerleri...)

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.569
    • Çevrimdışı
156 Klima sorunu
« #1 : 20 Ekim 2010, 11:56:00 »
Bahsettiğin problem olduğunda klima radyatörü önündeki fan devreye giriyor mu kontrol et Mustafa'cım. Fan soketleri oksidasyon sebebiyle temas etmiyor olabilir. Bu şekilde kullanmak inanılmaz tehlikeli ve klima gazı inanılmaz sıcaklıklara çıkabiliyor.
« Son Düzenleme: 20 Ekim 2010, 11:56:00 Gönderen: Alfadanadam »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

hiktor

  • Membro
  • İleti: 281
    • Çevrimdışı
156 Klima sorunu
« #2 : 20 Ekim 2010, 12:08:45 »
Merhaba dostum,
Klima düğmesine bastığımda ışığı yanıyor fakat kompresör ve fan devreye girmiyor. Fakat bazen çalışacağı tutuyor ve o zaman hem fan hemde komresor çalışıyor. Fakat ne zaman çalışacağı belli olmuyor. Gerçi önümüz kış hani çok ta önemli değil fakat yine de çalışsın. En azından kışın da buğu temizlemek için klimayı kullandığım çok oluyor. 146 da klima peteğinin orada bir kontrol ünitesi vardı. Klima çok soğutunca devreden çıksın diye mekanik bir röle varıdı. Bunda da öyle bir şey varsa belki de ondan yapıyor diye aklımdan geçirdim fakat ne "eper" de nede "elearn" manuellerinde buna ilişkin henüz şema göremedim.
İlgine teşekkürler...
« Son Düzenleme: 20 Ekim 2010, 12:08:45 Gönderen: hiktor »
1985 Sprint 1.5 Boxer (Siyah)
1985 Sprint 1.5 Boxer (Kırmızı)
1986 Sprint 1.5 Boxer (Sarı)
1990 33 1.5 Boxer (kırmızı)
1994 155 2.0 TS (Kırmızı)
1996 146 1.6 Boxer (Siyah)
1998 156 2.0 TS (Yeşil)
1999 156 1.6 TS (Yeşil)
2000 2.0 TS SS (Nuvola)
2008 159 1.9 JTDM QTronic (Füme)
(Sadece Alfa olanlar. 3-5 tane de diğerleri...)

hiktor

  • Membro
  • İleti: 281
    • Çevrimdışı
156 Klima sorunu
« #3 : 25 Ekim 2010, 10:40:22 »
Yeniden Merhaba,
Dün haftasonu olmasından immobiliser problemini giderdikten sonra klima ile ilgileniyim dedim. Akünün önündeki klima rölesini çıkarıp kısadevre verdiğimde kompresör çalışıyor ve buzzzz gibi soğutuyor. Sorun kompresör ve gazda değil. Klima düğmesinin ışığı yanıyor fakat röleyi tetiklemiyor. Artık röle tetikleme kablosunu takip ederek bulmam gerekecek. Bu arada 146 için çok güzel bir manuel var elimde onda hangi kablo nerden nereye gidiyor harika gösteriyor. Buna benzer özellikle elektrik diagramını gösteren bir manuel elimde yok. E-Learn ve dte olanında detay yok. eper bile onlardan daha iyi. Elinde bu tip elektrik diagramları olan varsa şimdiden teşekkür.
156 1.6 TS 1998
« Son Düzenleme: 25 Ekim 2010, 10:40:22 Gönderen: hiktor »
1985 Sprint 1.5 Boxer (Siyah)
1985 Sprint 1.5 Boxer (Kırmızı)
1986 Sprint 1.5 Boxer (Sarı)
1990 33 1.5 Boxer (kırmızı)
1994 155 2.0 TS (Kırmızı)
1996 146 1.6 Boxer (Siyah)
1998 156 2.0 TS (Yeşil)
1999 156 1.6 TS (Yeşil)
2000 2.0 TS SS (Nuvola)
2008 159 1.9 JTDM QTronic (Füme)
(Sadece Alfa olanlar. 3-5 tane de diğerleri...)

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.569
    • Çevrimdışı
156 Klima sorunu
« #4 : 25 Ekim 2010, 16:14:45 »
Mustafa'cım aşağıdaki linktekilerin hepsini denedin mi?

http://193.219.82.238/~manual/Workshop%20manual%27s/
« Son Düzenleme: 25 Ekim 2010, 16:14:45 Gönderen: Alfadanadam »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

hiktor

  • Membro
  • İleti: 281
    • Çevrimdışı
156 Klima sorunu
« #5 : 26 Ekim 2010, 13:11:38 »
Merhaba,
e-learn olanını indirdim fakat resimler gözükmüyor. Diğeri dte mi bilemem şayet o ise indirmişimdir. Fakat değilse şimdi indirmeye başladım yarın görürüm artık.
Klima rölesinin kablosunu takip ederek sorunu bulmaya çalışacağım. Biraz uzun olacak ama ne yapalım aklıma başka bir şey gelmiyor.
Herkese kolay gelsin.
« Son Düzenleme: 26 Ekim 2010, 13:11:38 Gönderen: hiktor »
1985 Sprint 1.5 Boxer (Siyah)
1985 Sprint 1.5 Boxer (Kırmızı)
1986 Sprint 1.5 Boxer (Sarı)
1990 33 1.5 Boxer (kırmızı)
1994 155 2.0 TS (Kırmızı)
1996 146 1.6 Boxer (Siyah)
1998 156 2.0 TS (Yeşil)
1999 156 1.6 TS (Yeşil)
2000 2.0 TS SS (Nuvola)
2008 159 1.9 JTDM QTronic (Füme)
(Sadece Alfa olanlar. 3-5 tane de diğerleri...)

hiktor

  • Membro
  • İleti: 281
    • Çevrimdışı
156 Klima sorunu
« #6 : 30 Ekim 2010, 00:13:05 »
Yeniden Merhaba,
Klima ile ilgili yeni bir gelişme oldu. Motor soğukken klima çalışıyor. Isınmaya başlayınca tekrar çalışmıyor. Fakat bazen de çalışıyor. Geçen yağmurlarda farkettim ki sıcak havayı torpidodan değil de yüzüme üflüyordu. Düğmeyi çevirsem de hava çıkış noktası değişmiyordu. Minibüsçüler gibi elimde bez öndeki buğuyu elimle sile sile gittim. Uzun bir süre sonra geri döndüğümde hava yönlendirme düğmesi çalışıyordu ve hemen cama üflleten konumda bıraktım. Servise gittiğimde usta benim havalandırma kontrol kartında sorun olduğunu söyledi. Çünkü arabayı çalıştırdıktan 20 sn sonra havalandırma devreye giriyor. Normalde kontağı açtığında çalışmalı dedi. Belli ki kısa süre içerisinde kontrol ünitesi ısınıyor ve klima da dahil diğer kontrolleri devreden çıkarıyor. Kısa süre içerisinde içini açıp elektronik bilgim ne kadarmış göreceğim.
« Son Düzenleme: 30 Ekim 2010, 00:13:05 Gönderen: hiktor »
1985 Sprint 1.5 Boxer (Siyah)
1985 Sprint 1.5 Boxer (Kırmızı)
1986 Sprint 1.5 Boxer (Sarı)
1990 33 1.5 Boxer (kırmızı)
1994 155 2.0 TS (Kırmızı)
1996 146 1.6 Boxer (Siyah)
1998 156 2.0 TS (Yeşil)
1999 156 1.6 TS (Yeşil)
2000 2.0 TS SS (Nuvola)
2008 159 1.9 JTDM QTronic (Füme)
(Sadece Alfa olanlar. 3-5 tane de diğerleri...)

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.569
    • Çevrimdışı
156 Klima sorunu
« #7 : 01 Kasım 2010, 09:16:10 »
156'ların hava yönlendirme flaplarında zaman zaman problemler yaşanabiliyor. Yeni eski farketmeksizin hem de. Bunun nedeni bazen mekanik bazen de elektronik. Senin dediğine göre sendeki sıkıntı elektronik.

Bu arada, havalandırma fanı soonrası bağlantılarda bazen kaçak olabiliyor. Fan çıkışı sonrası havalandırma boruları tam oturtulmadığı zaman sağından solundan hava kaçırıyor. Bu sebepten de özellikle kışın havalandırma sıcak ayarında olduğu için dashboard'un içi sıcak havayla doluyor. Sorunun çözümü için bazen dashboard'u komple sökmek gerekebiliyor.
« Son Düzenleme: 01 Kasım 2010, 09:16:10 Gönderen: Alfadanadam »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

hiktor

  • Membro
  • İleti: 281
    • Çevrimdışı
156 Klima sorunu
« #8 : 01 Kasım 2010, 09:23:13 »
Merhaba,
Aslında havalandırma kanallarında çok ta sorun yok. Sorun havayı farklı yönlere yönlendiren elektromotorlarda. Bu araçlarda havalarndırma yönlendirmelerinde tel kullanılmıyor. Elektronik kart ilgili konumda yönlendirmeyi elektrmotorla yapmakta. Fakat sorun galiba kartta. Bazen yönlendirme yapmıyor. En son ayar ne ise o konumda kalıyor. Motor soğuyunca düzeliyor. Haftasonu vakit bulamadım, en kısa zamanda içini açıp kartı bir dağıtmak isterim. Elektronik devrelerden biraz anlarım. Belkide arızayı tespit ederim. Açmakta fayda var. Klimanın da çalışmaması büyük bir ihtimalle bu devredeki sorundan. Motor soğukken kompresörün rölesi devreye giriyor fakat biraz ısınınca yeniden devreye girmiyor....
« Son Düzenleme: 01 Kasım 2010, 09:23:13 Gönderen: hiktor »
1985 Sprint 1.5 Boxer (Siyah)
1985 Sprint 1.5 Boxer (Kırmızı)
1986 Sprint 1.5 Boxer (Sarı)
1990 33 1.5 Boxer (kırmızı)
1994 155 2.0 TS (Kırmızı)
1996 146 1.6 Boxer (Siyah)
1998 156 2.0 TS (Yeşil)
1999 156 1.6 TS (Yeşil)
2000 2.0 TS SS (Nuvola)
2008 159 1.9 JTDM QTronic (Füme)
(Sadece Alfa olanlar. 3-5 tane de diğerleri...)

ycl058

  • Membro
  • İleti: 8
    • Çevrimdışı
Ynt: 156 Klima sorunu
« #9 : 27 Haziran 2014, 18:28:00 »
Merhabalar,
2006 model MK2 156'ımda,  sağ yolcu sıcaklık ayar düğmem çalışmıyor. Düğmeyi çevirmeme rağmen sıcaklık ayarı değişmiyor. Ancak sol tarafa göre sıcaklık ayarı yapıp  mono'ya geçerek ayar yapabiliyorum. Başına gelmiş olan varsa yardımlarını rica ediyorum.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

tolga_ozhan

  • Membro
  • İleti: 6.285
    • Çevrimdışı
Ynt: 156 Klima sorunu
« #10 : 27 Haziran 2014, 18:30:54 »
Merhabalar,
2006 model MK2 156'ımda,  sağ yolcu sıcaklık ayar düğmem çalışmıyor. Düğmeyi çevirmeme rağmen sıcaklık ayarı değişmiyor. Ancak sol tarafa göre sıcaklık ayarı yapıp  mono'ya geçerek ayar yapabiliyorum. Başına gelmiş olan varsa yardımlarını rica ediyorum.

%99 ihtimalle klima kontrol paneliniz bozuk.
Resimde gördüğünüz 1 nolu parça
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

fatihmehmet

  • Membro
  • İleti: 1.589
    • Çevrimdışı
Ynt: 156 Klima sorunu
« #11 : 27 Haziran 2014, 21:00:56 »
Ben de yeni konu açmadan sorayım. Gecen sene klima açıkken motor sesinde pek bir ses olmazken bu sene klima gazı dolumu yaptırdıktan sonra motorda acayip bi ses oluyor. Tanımlayamıyorum bu sesi. Üfleme gibi mi desem değişik bir ses? Doğal mıdır?

Gecen sene farketmemişte olabilirim.


Sent from my iPhone using Tapatalk
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016-     )
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

TRSemih

  • Membro
  • İleti: 3.595
    • Çevrimdışı
Ynt: 156 Klima sorunu
« #12 : 28 Haziran 2014, 00:03:54 »
Klima kompresöründen geliyor olabilir.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

159 '06 1.9 JTDM (2016-...)
156 '05 1.6 TS (2012-...)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

fatihmehmet

  • Membro
  • İleti: 1.589
    • Çevrimdışı
Ynt: 156 Klima sorunu
« #13 : 28 Haziran 2014, 00:11:25 »

Klima kompresöründen geliyor olabilir.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

Ne belirtiler verir abi? Sıkıntı çıkarır mı? Çekişten acayip düşüyor klimada eskiden bu kadar degildi sanki. Ne zaman klima gazı değişti bir de kacak varmış o yapıldı boyle oldu.


Sent from my iPhone using Tapatalk
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016-     )
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

TRSemih

  • Membro
  • İleti: 3.595
    • Çevrimdışı
Ynt: 156 Klima sorunu
« #14 : 28 Haziran 2014, 00:25:37 »
Kompresör yagsiz kalmis olabilir. Bir ihtimal ses kompresör kasnagindan da geliyor olabilir.

Sorunu cozmeden bu sekilde klima kullanmamani tavsiye ederim. Basit bir kasnak degisimiyle cozecegim problem kompresor degisimine gitmesin.

Bu arada, genel bir bilgi olsun; klimanizi sadece rolantide acin ve kapatin. Kasnak klima kapaliyken bosta doner. Klimayi actiginizda yapisir ve kompresoru çevirir. Bunu yuksek devirde/süratte yapmaniz kompresorun zamanla anasini aglatir.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
159 '06 1.9 JTDM (2016-...)
156 '05 1.6 TS (2012-...)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

alfacan

  • Membro
  • İleti: 1.155
    • Çevrimdışı
Ynt: 156 Klima sorunu
« #15 : 26 Mart 2015, 17:56:55 »
Gereksiz yere başlık açmamak için buraya yazıyorum .

Arabayı her çalıştırdığımda klima kendi kendine devreye giriyor . Düğmesine basıp kapattığımda veya tekrar açtığımda hiç bir sıkıntı yok  . Kısacası klima da sorun yok .

Fakat stop edip , arabayı tekrar çalıştırdığımda yine klima ışığı yanıp klima devreye giriyor .

Arabayı çalıştırmayıp , kontağı MAR posizyonuna alıncada yine aynısı oluyor .

Sorun ne anlıyamadım .  :)

francobaresi

  • Membro
  • İleti: 1.545
    • Çevrimdışı
Ynt: 156 Klima sorunu
« #16 : 26 Mart 2015, 18:21:21 »
Araci kapamadan once klimayi kapadiginizda da boyle mi oluyor? Eger klimayi kapamadan araci stop ederseniz acildiginda klima otomatik calisiyo.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

alfacan

  • Membro
  • İleti: 1.155
    • Çevrimdışı
Ynt: 156 Klima sorunu
« #17 : 26 Mart 2015, 18:39:38 »
Araci kapamadan once klimayi kapadiginizda da boyle mi oluyor? Eger klimayi kapamadan araci stop ederseniz acildiginda klima otomatik calisiyo.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Klima kapalı bir şekilde arabayı stop ediyorum . Arabayı tekrar çalıştırdığımda klima kendi kendine açılıp yeşil ışık yanıyor.

delıfısek

  • Membro
  • İleti: 268
    • Çevrimdışı
Ynt: 156 Klima sorunu
« #18 : 26 Mart 2015, 19:15:18 »
bende burdan bi soru yönelteyim arkadaslar.

klima yada motor sıcakken ısıyı içeri verdigimde (acılırken çok degil) ve kapanırken klima sanki olen can çekişen biri gibi kapanıyor. nasıl anlatsam bi flap kapagı kapanırken kapanmak için can çekişir gibi ses yapıyor

+ klima sıcaklık derecesini hıgh seviyeden aşşagılara çektiğim zaman sağ taraf bi yerden belli araalıklarla saat sesi gibi tık tık tık ses geliyor.?

böyle sorun yaşayan bu seslere takılan çözen varmı arkadaşlar.?
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Alsift140

  • Membro
  • İleti: 239
    • Çevrimdışı
Ynt: 156 Klima sorunu
« #19 : 26 Mart 2015, 20:11:56 »
Ben klimayı açınca fan devreye girmiyor. Sonra kilama motoru devreden çıkıyor. Sonra tekrar devreye giriyor bu böyle sürüp gidiyor. Fan açmamasındanmı acaba böyle oluyor.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.569
    • Çevrimdışı
Ynt: 156 Klima sorunu
« #20 : 27 Mart 2015, 11:27:55 »
Gereksiz yere başlık açmamak için buraya yazıyorum .

Arabayı her çalıştırdığımda klima kendi kendine devreye giriyor . Düğmesine basıp kapattığımda veya tekrar açtığımda hiç bir sıkıntı yok  . Kısacası klima da sorun yok .

Fakat stop edip , arabayı tekrar çalıştırdığımda yine klima ışığı yanıp klima devreye giriyor .

Arabayı çalıştırmayıp , kontağı MAR posizyonuna alıncada yine aynısı oluyor .

Sorun ne anlıyamadım .  :)

Ercan'ım bunu sen bilmiyor olamazsın ya :)

Çevirmeye üşendim. Google translate ile halledersin.

The air con always comes on whenever starting the car, regadless of
outside temperature. This bit tells how to turn this function on or off.

Somewhere late spring 2000 (april-july) this feature
has been eliminated although it is still in the manual.
From that date you can only switch it off by pushing the button!

Reason is, that the airco would "stink" because of damp
caused by a not ventilating cooling system.

The "story" that the airco compressor takes a lot of
power is NOT 100% true. It only takes power when it
actually cools and only very, very little when it only
dry's the air which is very comfortable (no glazy windows
in fall/winter etc). And when it does "work" and you require
full power of the engine, the airco compressor is automatically
switch off for a short period.

The "trick" to leave the airco compressor "off" after starting
the engine (like I said only for models before approx april 2000):

1. Put the ignition key in "STOP" position
2. Turn temperatur knob completely to the right (= max. temp)
3. Turn the blower knob to "0" position
4. Turn air direction knob to "mid direction" position (fully to the right)
5. WITHOUT STARTING THE ENGINE, turn the ignition key to "MAR"
6. Turn the blower knob AUTO-0-AUTO-0
7. Turn the ignition key back to "STOP"
7. Now press the air-con button to turn it off (or on if doing the reverse).
8. Turn the ignition key back to "STOP"

That's all.
To go back to the first setting, do the same, etc. etc.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

alfacan

  • Membro
  • İleti: 1.155
    • Çevrimdışı
Ynt: 156 Klima sorunu
« #21 : 01 Nisan 2015, 01:36:52 »
Gereksiz yere başlık açmamak için buraya yazıyorum .

Arabayı her çalıştırdığımda klima kendi kendine devreye giriyor . Düğmesine basıp kapattığımda veya tekrar açtığımda hiç bir sıkıntı yok  . Kısacası klima da sorun yok .

Fakat stop edip , arabayı tekrar çalıştırdığımda yine klima ışığı yanıp klima devreye giriyor .

Arabayı çalıştırmayıp , kontağı MAR posizyonuna alıncada yine aynısı oluyor .

Sorun ne anlıyamadım .  :)

Ercan'ım bunu sen bilmiyor olamazsın ya :)

Çevirmeye üşendim. Google translate ile halledersin.

The air con always comes on whenever starting the car, regadless of
outside temperature. This bit tells how to turn this function on or off.

Somewhere late spring 2000 (april-july) this feature
has been eliminated although it is still in the manual.
From that date you can only switch it off by pushing the button!

Reason is, that the airco would "stink" because of damp
caused by a not ventilating cooling system.

The "story" that the airco compressor takes a lot of
power is NOT 100% true. It only takes power when it
actually cools and only very, very little when it only
dry's the air which is very comfortable (no glazy windows
in fall/winter etc). And when it does "work" and you require
full power of the engine, the airco compressor is automatically
switch off for a short period.

The "trick" to leave the airco compressor "off" after starting
the engine (like I said only for models before approx april 2000):

1. Put the ignition key in "STOP" position
2. Turn temperatur knob completely to the right (= max. temp)
3. Turn the blower knob to "0" position
4. Turn air direction knob to "mid direction" position (fully to the right)
5. WITHOUT STARTING THE ENGINE, turn the ignition key to "MAR"
6. Turn the blower knob AUTO-0-AUTO-0
7. Turn the ignition key back to "STOP"
7. Now press the air-con button to turn it off (or on if doing the reverse).
8. Turn the ignition key back to "STOP"

That's all.
To go back to the first setting, do the same, etc. etc.

Atlamışım abi .

Translate 'e gerek yok . :) Yarın yapmayı denicem .

Teşekkürler.

misket

  • Membro
  • İleti: 557
    • Çevrimdışı
Ynt: 156 Klima sorunu
« #22 : 08 Nisan 2015, 11:05:39 »
Ben klimayı açınca fan devreye girmiyor. Sonra kilama motoru devreden çıkıyor. Sonra tekrar devreye giriyor bu böyle sürüp gidiyor. Fan açmamasındanmı acaba böyle oluyor.



klima rezistörü adlı parçadan olabilir. yolcu ayak kısmı diptedir torpido altında ortalama sigara paketi büyüklüğünde soketlidir, onu kontrol ettirin sağlam mı.