Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: OBD Bağlantıları - Fiat Ecu Scan Programı Kullanımı  (Okunma sayısı 11281 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sifyan

  • Membro
  • İleti: 419
    • Çevrimdışı
Şöyle birşey buldum;

"fiatecuscan programı ve elm327 kablo ile bu abs ve airbag bölümüne bağlanılmıyor.abs ve airbag'a bağlanmak için kkl vagcom kabloya ihtiyacımız var bu kablo normalde wolksvagen araçlar içindir.araştırmalarım sonucu bu kabloyu kendi aracımıza modifiye etmiş bulunmaktayım nasıl mı??
öncelikle vagcom kablosu satın alıyoruz 4 adet civatasını söküyoruz cihaz içinden 7 numaralı pin buluyoruz ve bacağını kesiyoruz sonra 1,3,7,9 numaralı pinlere kablo lehimliyoruz. sonrasında kesmiş olduğumuz 7 numaralı pin'in bord üzerinde olan kısmını aşağıda dip Switch anahtarının alt bölümündeki 4 uçu birleştirip bu 7 nolu pinden gelen kabloyu buraya lehimliyoruz daha sonra Switch'in boşta kalan diğer uçlarına sırasıyla 1,3,7,9 dan gelen kabloları lehimliyoruz.
ecu ile bağlantıyı 7 numaralı pin üzerinden yapıyor aracımız.
gelelim kullanılmasına
Switch (düğme)'yi
1 nolu konuma alınca abs bağlantısı
3 nolu konuma alınca airbag bağlantısı
7 nolu konuma alınca engine(motor) bağlantısı
9 nolu konuma alınca elektrikli direksiyon
NOT:hepsini ayna on konumunda bulundurmamanız önerilir.
SON RESİM ALINTIDIR!!!!!"




Bunların tamamı alıntıdır. sadece Ctrl+C ve Ctrl+V tamamı bana aittir.

Yapılması gereken modifikasyon olayı bumudur?

Yoksa

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-kablo-aksesuar-vag-com-409-usb-123299632/detay
http://urun.gittigidiyor.com/garaj/arac-ariza-tespit-ara-birimi-vag-com-obdii-409-1-80611304
http://urun.gittigidiyor.com/yapi-market/vag-com-obd2-usb-ariza-tespit-skoda-audi-vw-seat-83045172
Bunlarmıdır çözümüm
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2013, 22:47:48 Gönderen: sifyan »

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.587
    • Çevrimdışı
Şöyle birşey buldum;

"fiatecuscan programı ve elm327 kablo ile bu abs ve airbag bölümüne bağlanılmıyor.abs ve airbag'a bağlanmak için kkl vagcom kabloya ihtiyacımız var bu kablo normalde wolksvagen araçlar içindir.araştırmalarım sonucu bu kabloyu kendi aracımıza modifiye etmiş bulunmaktayım nasıl mı??
öncelikle vagcom kablosu satın alıyoruz 4 adet civatasını söküyoruz cihaz içinden 7 numaralı pin buluyoruz ve bacağını kesiyoruz sonra 1,3,7,9 numaralı pinlere kablo lehimliyoruz. sonrasında kesmiş olduğumuz 7 numaralı pin'in bord üzerinde olan kısmını aşağıda dip Switch anahtarının alt bölümündeki 4 uçu birleştirip bu 7 nolu pinden gelen kabloyu buraya lehimliyoruz daha sonra Switch'in boşta kalan diğer uçlarına sırasıyla 1,3,7,9 dan gelen kabloları lehimliyoruz.
ecu ile bağlantıyı 7 numaralı pin üzerinden yapıyor aracımız.
gelelim kullanılmasına
Switch (düğme)'yi
1 nolu konuma alınca abs bağlantısı
3 nolu konuma alınca airbag bağlantısı
7 nolu konuma alınca engine(motor) bağlantısı
9 nolu konuma alınca elektrikli direksiyon
NOT:hepsini ayna on konumunda bulundurmamanız önerilir.
SON RESİM ALINTIDIR!!!!!"




Bunların tamamı alıntıdır. sadece Ctrl+C ve Ctrl+V tamamı bana aittir.

Yapılması gereken modifikasyon olayı bumudur?

Yoksa

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-kablo-aksesuar-vag-com-409-usb-123299632/detay
http://urun.gittigidiyor.com/garaj/arac-ariza-tespit-ara-birimi-vag-com-obdii-409-1-80611304
http://urun.gittigidiyor.com/yapi-market/vag-com-obd2-usb-ariza-tespit-skoda-audi-vw-seat-83045172
Bunlarmıdır çözümüm


Benim son yazdığım mesajdaki linke dikkat ederseniz bu kablonun yapılmışı satılıyor zaten. Oldukça da uygun bir fiyata hem de.

http://www.aliexpress.com/item/VAG-KKL-FIAT-ECU-SCAN-Free-Shipping/746434723.html
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

sifyan

  • Membro
  • İleti: 419
    • Çevrimdışı
İlginiz için teşekkür ediyorum ancak Yurtdışından alışveriş özürlü olduğumdan ve hiç yapmadığımdan çekiniyorum.

Fatihob

  • Membro
  • İleti: 3.725
    • Çevrimdışı
Bende bişi sorayım. Bugun blutoothlu elm327im geldi. Hemen torque programını çekip baktım ama torque programında işe yarar bişi göremedim. Sonra fiat ecuscanı çektim. Bülent abinin ilk mesajda anlattıgı gibi bağlandım. Biraz kurcaladım frene bastıgımı falan görebiliyorum :) Neyse bende farkaları açınca yol bilgisayarında hata veriyor sinyal ve parkların yerini değiştirdim diye ama fiat ecuscanda hata göstermedi. Bir kaç kez yeniledim hata gözükmedi. Normalmidirki bu? Gözükmesi lazım değilmiydi? Bide bu programda hava sıcaklıgı yazan şey motora giren havanın sıcaklıgımı? Çünkü dış hava sıcaklığıyla tutmuyor orda yazan.

Teşekkürler  :clover:
..

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.587
    • Çevrimdışı
Fatih'im süpersin :)

Arıza kodu denen şey senin aracının bilgisayarında depolanan geçmiş ya da devam eden arızalardır. Ampul arızaları bu kapsamda değerlendirilmez o yüzden de bu tür bir bilgi alamazsın. Arabanın etrafında dolan, hem göbek falan erir :)
Hava sıcaklığı genellikle MAF'ın ölçtüğü hava sıcaklığıdır. Torque'da görebileceklerin aracının ECU'sünün becerileri ile sınırlıdır. Ayrıca araca özel pid'ler var ama Mito'm olmadığı için bilemiyorum. Öğrenmem için birkaç aylığına bir tane bırakırsanız yardımcı olurum :) Yurtdışı forumlarında torque ismiyle aratırsanız ekstra bilgiler için bazı ayarlar ve püf noktaları öğrenebilirsiniz.

Yurtdışından alışveriş aslında hiç te zor değil. Bununla ilgili bir de konumuz var aslında, fırsat bulduğunuzda bir göz gezdirin isterseniz.

http://www.alfistiturkey.com/forum/ikinci-el/cin-ve-hong-kong-alisveris/
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

sifyan

  • Membro
  • İleti: 419
    • Çevrimdışı
Gece gece yaptım ilk alışverişi gözümü kararttım. Emeğiniz büyük bu konuda.  :serefe:

Fatihob

  • Membro
  • İleti: 3.725
    • Çevrimdışı
Yok Bülemt abi neden arza verdiğini biliyorum çift duy yerine tek duy ampul taktık ondan yapıyor. Ben sadece programda bunu göremeyince sorayım dedim cevabımı aldım :) Teşekkürederim. Hava sıcaklıgı o zaman dedigin gibi mafın ölçtüğü değer. Zaten iat sıcaklıgını görmek için almıstım torquede göremeyince verdiğim 4$'a üzülmüştüm neyseki ecuscanda görünce herşeyi unuttum :D

Bülent abi bırakim sana Mitoyu sen iste. Şimdi yavaş hızlandırıp öyle getircem :arkadasim:
..

awanger33

  • Ziyaretçi
km düşürme işlemi yapabilirmiyiz bu program ile gösterge panelimi değiştirmek zorunda kaldım 120 bin olması gereken aracım 165 bin km şu an :( yada km düşürmenin başka yolu yok mu ?
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

KAKIRMAN

  • Membro
  • İleti: 4.088
    • Çevrimdışı
km düşürme işlemi yapabilirmiyiz bu program ile gösterge panelimi değiştirmek zorunda kaldım 120 bin olması gereken aracım 165 bin km şu an :( yada km düşürmenin başka yolu yok mu ?
KM saatinizi çıkmacılardan değiştirebilirsiniz. Benim başıma gelmişti. Deneye deneye en yakın km yi bulmuştuk bir şekilde...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.587
    • Çevrimdışı
km düşürme işlemi yapabilirmiyiz bu program ile gösterge panelimi değiştirmek zorunda kaldım 120 bin olması gereken aracım 165 bin km şu an :( yada km düşürmenin başka yolu yok mu ?

Bu program ile yapılamaz ancak kolay bir işlem artık. Yaşadığım ilçede bile yapan birkaç yer var. Hatta bir keresinde kilometresi düşürüldü diye TÜV muayenesinde reddedilen bir araç gelmişti bakım yaptırdığım yere. Muayenedeki yetkili kilometre düşürülmüş, düzelttirin de öyle gelin demiş. Çok takdir etmiştim :)
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.587
    • Çevrimdışı
Gece gece yaptım ilk alışverişi gözümü kararttım. Emeğiniz büyük bu konuda.  :serefe:

Hayırlısı olsun, çok alışmayın ama işin ucunu alamazsınız bir süre sonra :)
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

sifyan

  • Membro
  • İleti: 419
    • Çevrimdışı
Gece gece yaptım ilk alışverişi gözümü kararttım. Emeğiniz büyük bu konuda.  :serefe:

Hayırlısı olsun, çok alışmayın ama işin ucunu alamazsınız bir süre sonra :)

Hele bir sipariş gelsinde gerisinede bakacam artık sırayla. Liste hazır bile  :haydi:

sariertan

  • Membro
  • İleti: 672
    • Çevrimdışı
Arkadaşlar

http://www.aliexpress.com/item/VAG-KKL-FIAT-ECU-SCAN-Free-Shipping/746434723.html

linkdeki kabloyu aldım. Lakin bir türlü fiat ecu programı bağlantı yapmıyor =(( Bluetooth ile çalışan program bu kablo ile çalışmıyor. Test kısmında kablo ile iletişim kurabiliyor ama motor kısmını seçip bağlan dediğimde tık yok =( Varmı yardım edebilecek bir arkadaş. Özellikle motor hariç başka şeylere bakabilmek için almıştım bu kabloyu =(

sifyan

  • Membro
  • İleti: 419
    • Çevrimdışı
Bendede aynı sıkıntı mevcut. Kline / vgacom da test yapıyor ama diğerlerinde bağlantı zaman aşımı diyor. diğerlerinde hiç bir şekilde bağlantı sağlayamadım. üstündeki anahtarın konumu değiştikçe bağlantıdamı değiştirmek gerekiyor. dün 2 saat kurcaladım ama bağlayamadım.

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.587
    • Çevrimdışı
Üzerindeki bağlantı pinlerini değiştirip o şekilde bağlanacaksınız motor harici bağlantılar için.

Ertan Bey, öncelikle multiecuscan sayfasından szin aracınızın istediğiniz özelliklere bağlanabilmek için ne gerekli ona bakmalısınız.

http://www.multiecuscan.net/SupportedVehiclesList.aspx

Aracınızı listede bulduktan sonra sağ tarafta hangi bilgilerin hangi şekilde görüntülenebilecekleri kodlarıyla verilmiş. O kodların ne anlama geldiğini de yine aynı sayfada sağ üst tarafta belirtilmiş.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

sifyan

  • Membro
  • İleti: 419
    • Çevrimdışı
Allah hızınıza zeval vermesin inşallah teşekkür ederim.

sariertan

  • Membro
  • İleti: 672
    • Çevrimdışı
Üzerindeki bağlantı pinlerini değiştirip o şekilde bağlanacaksınız motor harici bağlantılar için.

Ertan Bey, öncelikle multiecuscan sayfasından szin aracınızın istediğiniz özelliklere bağlanabilmek için ne gerekli ona bakmalısınız.

http://www.multiecuscan.net/SupportedVehiclesList.aspx

Aracınızı listede bulduktan sonra sağ tarafta hangi bilgilerin hangi şekilde görüntülenebilecekleri kodlarıyla verilmiş. O kodların ne anlama geldiğini de yine aynı sayfada sağ üst tarafta belirtilmiş.

Multiecuscan bir program ve bu program ile benim arabanın bağlantı kurabilmesi için gerekli bağlantı ekipmanları burada listelenmiş. Şimdi bu multiecuscan ile fiat ecu programı aynı şeyleri yapabiliyorlar mı? Yoksa ikiside aynı programda benmi birşey kaçırdım  :D Farklı firmalara ait programlar ise multiecuscan programını indirip bağlantı kurmam gerekli diye düşünüyorum. Çünkü dediğiniz bağlantı şekilleri benim durumum için müsait  :yukari-ok:

sifyan

  • Membro
  • İleti: 419
    • Çevrimdışı
Benim bulduğum kadarıyla multi ile fiat aynı ancak multiecuscan yeni versiyonu.

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.587
    • Çevrimdışı
Benim bulduğum kadarıyla multi ile fiat aynı ancak multiecuscan yeni versiyonu.

Aynen doğrudur. İsim değiştirdiler adı multiecuscan oldu. Ekran görüntülerine dikkat ederseniz birebir aynıdır zaten. Özellikle eski model sahiplerinin yeni versiyona ihtiyaçları yok. Giulietta, Mito ve 159 sahipleri için iyileştirmeler ve geliştirmeler olabilir. Ama zaten programın neler yeni kısmında belirtilir bunlar.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

sariertan

  • Membro
  • İleti: 672
    • Çevrimdışı
Bu durumda bu program ile de bağlanamayacağım =( Aldığım kablo alfa ve programın bağlantısı iiçin yanlış kablo mu acaba ? Sonuçda ben bu kablo ile herhangi kablosu ile oynamadan bağlanmam gerekli diye düşünüyorum. Zaten üzerindeki switch bu işe yaramıyor mu?


http://www.aliexpress.com/item/VAG-KKL-FIAT-ECU-SCAN-Free-Shipping/746434723.html

sariertan

  • Membro
  • İleti: 672
    • Çevrimdışı
Benim bulduğum kadarıyla multi ile fiat aynı ancak multiecuscan yeni versiyonu.

Mustafa bey kabloyu aynı yerden alıp peş peşe onay vermişiz =) Siz bağlantı kurarsanız haber verirsiniz  :yukari-ok:

sifyan

  • Membro
  • İleti: 419
    • Çevrimdışı
Tabiki şimdiki ilk işim zaten kablo ile bağlantı yapmak tecrübelerimi buradan paylaşırım. İnşallah yardımcı olabilirim.

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.587
    • Çevrimdışı
Bu durumda bu program ile de bağlanamayacağım =( Aldığım kablo alfa ve programın bağlantısı iiçin yanlış kablo mu acaba ? Sonuçda ben bu kablo ile herhangi kablosu ile oynamadan bağlanmam gerekli diye düşünüyorum. Zaten üzerindeki switch bu işe yaramıyor mu?


http://www.aliexpress.com/item/VAG-KKL-FIAT-ECU-SCAN-Free-Shipping/746434723.html

Ertan hocam sitede belirtildiği üzere bağlantı kurmak istediğiniz kısımla ilgili ayarı pinlerle yapacaksınız. Sitede hangi özellik için ne isteniyor ise siz onları "pinlerle" yapacaksınız. Yani 3 nolu pinin birleştirilmesi lazım diyorsa siz dip switch'te 3 seçeceksiniz. Bu kadar.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

sariertan

  • Membro
  • İleti: 672
    • Çevrimdışı
Hocam tabiki onu yapıyorum. Buna rağmen bağlantı kuramadım demek istedim ben  :yukari-ok: Belki programdan dolayı bir sorun yaşıyorumdur. Zaten daha multiecuscan programı ile deneme fırsatım olmadı  :(

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.587
    • Çevrimdışı
multiecuscan ile fiatecuscan programlarının sizin aracınız açısından bir farkı yoktur. Belki daha yeni modeller için farklar olabilir o kadar.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

 

GoogleTagged