Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: OBD Bağlantıları - Fiat Ecu Scan Programı Kullanımı  (Okunma sayısı 14587 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kibitzer

  • Membro
  • İleti: 2.239
    • Çevrimdışı
trabzonda olduğum için henüz bir değişime gitmedim.
ne işe yarar acaba bu debriyaj müşürü?

bu müşürü acaba nerden temin edebilirim? farklı bir adı felan mı var bu meretin bir türlü bulamadım internette.
hız sabitleyicim devreye girmiyor diye debriyaj müşürünü değiştirmiştim..sadece hız sabitleyici için mi yoksa başka fonksiyonu var mı bilemiyecem.

Tam olarak aynı parça mı bilmiyorum. Fakat benim getzde debriyajdan ayağımı çekerken silkeleme problemi olmuştu. Her zaman değil ama arada bir yapıyordu. Bununla alakalı birşey olabilir. Debriyajın komple bırakıldığını tespit edip aracın ona göre davranmasını sağlayan birşey olabilir.

Baskı balata korkusu ile gittiğimde debriyaj switchi bozulmuş demiştiler. Birkaçyüz TL'lik debriyajdansa 51TL'lik parça değişimini tabii bayıla bayıla kabul etmiştim. Sonradan çıkan parçayı inceledim, bildiğin büyük boyutlu bir switch. Bağlantı kısmını söktüm baktım lehimli kablo kopmuş :)) Bütün sorun buymuş, "naapalım yetkili servis" dedik katlandık.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

ArinFırat

  • Membro
  • İleti: 1.758
    • Çevrimdışı
trabzonda olduğum için henüz bir değişime gitmedim.
ne işe yarar acaba bu debriyaj müşürü?

bu müşürü acaba nerden temin edebilirim? farklı bir adı felan mı var bu meretin bir türlü bulamadım internette.
hız sabitleyicim devreye girmiyor diye debriyaj müşürünü değiştirmiştim..sadece hız sabitleyici için mi yoksa başka fonksiyonu var mı bilemiyecem.

Tam olarak aynı parça mı bilmiyorum. Fakat benim getzde debriyajdan ayağımı çekerken silkeleme problemi olmuştu. Her zaman değil ama arada bir yapıyordu. Bununla alakalı birşey olabilir. Debriyajın komple bırakıldığını tespit edip aracın ona göre davranmasını sağlayan birşey olabilir.

Baskı balata korkusu ile gittiğimde debriyaj switchi bozulmuş demiştiler. Birkaçyüz TL'lik debriyajdansa 51TL'lik parça değişimini tabii bayıla bayıla kabul etmiştim. Sonradan çıkan parçayı inceledim, bildiğin büyük boyutlu bir switch. Bağlantı kısmını söktüm baktım lehimli kablo kopmuş :)) Bütün sorun buymuş, "naapalım yetkili servis" dedik katlandık.
ben geçen sene 20 tl ye almıştım..bahsettiğiniz ile aynı parçamı bilmiyorum ama benim değiştirdiğim parça buydu.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Kibitzer

  • Membro
  • İleti: 2.239
    • Çevrimdışı
trabzonda olduğum için henüz bir değişime gitmedim.
ne işe yarar acaba bu debriyaj müşürü?

bu müşürü acaba nerden temin edebilirim? farklı bir adı felan mı var bu meretin bir türlü bulamadım internette.
hız sabitleyicim devreye girmiyor diye debriyaj müşürünü değiştirmiştim..sadece hız sabitleyici için mi yoksa başka fonksiyonu var mı bilemiyecem.

Tam olarak aynı parça mı bilmiyorum. Fakat benim getzde debriyajdan ayağımı çekerken silkeleme problemi olmuştu. Her zaman değil ama arada bir yapıyordu. Bununla alakalı birşey olabilir. Debriyajın komple bırakıldığını tespit edip aracın ona göre davranmasını sağlayan birşey olabilir.

Baskı balata korkusu ile gittiğimde debriyaj switchi bozulmuş demiştiler. Birkaçyüz TL'lik debriyajdansa 51TL'lik parça değişimini tabii bayıla bayıla kabul etmiştim. Sonradan çıkan parçayı inceledim, bildiğin büyük boyutlu bir switch. Bağlantı kısmını söktüm baktım lehimli kablo kopmuş :)) Bütün sorun buymuş, "naapalım yetkili servis" dedik katlandık.
ben geçen sene 20 tl ye almıştım..bahsettiğiniz ile aynı parçamı bilmiyorum ama benim değiştirdiğim parça buydu.

Bunun çok çok benzeri. Gri kısım getzde siyahtı ve uzunlamasına değil yana doğru devam ediyordu. Resmini buldum :)
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

ArinFırat

  • Membro
  • İleti: 1.758
    • Çevrimdışı
trabzonda olduğum için henüz bir değişime gitmedim.
ne işe yarar acaba bu debriyaj müşürü?

bu müşürü acaba nerden temin edebilirim? farklı bir adı felan mı var bu meretin bir türlü bulamadım internette.
hız sabitleyicim devreye girmiyor diye debriyaj müşürünü değiştirmiştim..sadece hız sabitleyici için mi yoksa başka fonksiyonu var mı bilemiyecem.

Tam olarak aynı parça mı bilmiyorum. Fakat benim getzde debriyajdan ayağımı çekerken silkeleme problemi olmuştu. Her zaman değil ama arada bir yapıyordu. Bununla alakalı birşey olabilir. Debriyajın komple bırakıldığını tespit edip aracın ona göre davranmasını sağlayan birşey olabilir.

Baskı balata korkusu ile gittiğimde debriyaj switchi bozulmuş demiştiler. Birkaçyüz TL'lik debriyajdansa 51TL'lik parça değişimini tabii bayıla bayıla kabul etmiştim. Sonradan çıkan parçayı inceledim, bildiğin büyük boyutlu bir switch. Bağlantı kısmını söktüm baktım lehimli kablo kopmuş :)) Bütün sorun buymuş, "naapalım yetkili servis" dedik katlandık.
ben geçen sene 20 tl ye almıştım..bahsettiğiniz ile aynı parçamı bilmiyorum ama benim değiştirdiğim parça buydu.

Bunun çok çok benzeri. Gri kısım getzde siyahtı ve uzunlamasına değil yana doğru devam ediyordu. Resmini buldum :)

yani işlev olarak aynı,araç markasına göre şekli değişiyor..beyaz renk olan aparatın altında yaylı mekanizma var.(basmalı tükenmez kalem misali)
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

umtu06

  • Membro
  • İleti: 127
    • Çevrimdışı
156 mk1 için usb bağlantı yada bluetooth aparatı kullanan var mı?
Gittigidiyordan bluetooth mini aldim. Uyum sağlamadı. :(
Marka model paylaşırsanız minnettar kalırım. Teşekürler. :)
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

tolga_ozhan

  • Membro
  • İleti: 6.285
    • Çevrimdışı
156 mk1 için usb bağlantı yada bluetooth aparatı kullanan var mı?
Gittigidiyordan bluetooth mini aldim. Uyum sağlamadı. :(
Marka model paylaşırsanız minnettar kalırım. Teşekürler. :)

Mk1'lerin standar bir teyibi yoktur. Çok saydı farklı model olur üzerlerinde. Yapılacak en mantıklı haraket usb, aux, tel bağlantısı gibi özelliklere sahip bir ana ünite almak olacaktır.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

erk1n

  • Membro
  • İleti: 808
    • Çevrimdışı
umtu06 arıza tespit cihazından bahsediyor sanırım. Ses sisteminden değil
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.587
    • Çevrimdışı
156 mk1 için usb bağlantı yada bluetooth aparatı kullanan var mı?
Gittigidiyordan bluetooth mini aldim. Uyum sağlamadı. :(
Marka model paylaşırsanız minnettar kalırım. Teşekürler. :)

Normalde uyum problemi olmamalı ancak bu cihaz ile alfanızla haberleşebileceğiniz program 2 tane sadece. Ya multiecuscan(fiatecuscan) yada alfaobd. Diğer programlar (torque gibi) iletişim kurmaya çalışıyorsanız çalışmaz zaten.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

umtu06

  • Membro
  • İleti: 127
    • Çevrimdışı
arkadaşlar onaylarsanız bu ürünü sipariş edeceğim.
Daha önce farklı bi marka aldım denedim bir türlü bağlanmadı.
Bu cihazı alan kullanan oldu mu?

bu arada aracım MK1 alfa 156 2.0 TS

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/obd2obdii-yeni-surum-v1-5-yazilim-elm327-blueto-133785933

35TL ücretsiz kargo

Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

master

  • Editore
  • İleti: 4.689
    • Çevrimdışı
159'da, Spider'da, GT'de problemsizce kullandım. Torque bütün verileri okumuyor ama benim istediklerimin çoğunu görüyor, AlfaOBD problemsiz. Başka programla denemedim.

156'da denemedim hiç, ama bendeki son durum bu :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ArinFırat

  • Membro
  • İleti: 1.758
    • Çevrimdışı
arkadaşlar onaylarsanız bu ürünü sipariş edeceğim.
Daha önce farklı bi marka aldım denedim bir türlü bağlanmadı.
Bu cihazı alan kullanan oldu mu?

bu arada aracım MK1 alfa 156 2.0 TS

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/obd2obdii-yeni-surum-v1-5-yazilim-elm327-blueto-133785933

35TL ücretsiz kargo
fiyat çok iyi.. sanırım hata kodu silme işlemi gerçekleştirmiyor,sadece aracımızın çalışırken o anki bazı teknik verilerini görebiliyoruz o yüzden almayı erteledim..ayrıca versiyon 1.5 görünüyor oysa 2.0 versiyonuda var (çok bildiğimden veya kullandığımdan değil de, bi aralar almaya niyetlendiğimden dolayı versiyon olayını biliyorum) :)
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

umtu06

  • Membro
  • İleti: 127
    • Çevrimdışı
159'da, Spider'da, GT'de problemsizce kullandım. Torque bütün verileri okumuyor ama benim istediklerimin çoğunu görüyor, AlfaOBD problemsiz. Başka programla denemedim.

156'da denemedim hiç, ama bendeki son durum bu :)

hata kodu siliyor mu?
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

ArinFırat

  • Membro
  • İleti: 1.758
    • Çevrimdışı
fiat ecuscan multiscan workshop manuel vb proğramları indirebileceğimiz bir link varmı?
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

tunerviper

  • Membro
  • İleti: 1.731
    • Çevrimdışı
159'da, Spider'da, GT'de problemsizce kullandım. Torque bütün verileri okumuyor ama benim istediklerimin çoğunu görüyor, AlfaOBD problemsiz. Başka programla denemedim.

156'da denemedim hiç, ama bendeki son durum bu :)

hata kodu siliyor mu?

Fiatecuscan ile hata silebilirsiniz. Airbag hatası dışındakileri
Turbo Twin Spark

master

  • Editore
  • İleti: 4.689
    • Çevrimdışı
159'da, Spider'da, GT'de problemsizce kullandım. Torque bütün verileri okumuyor ama benim istediklerimin çoğunu görüyor, AlfaOBD problemsiz. Başka programla denemedim.

156'da denemedim hiç, ama bendeki son durum bu :)

hata kodu siliyor mu?

Eğer arızalı bir versiyon almazsanız siliyor. Bu Çin malı bluetooth adaptörlerinden arızalı çıkan veya arızalı olmasa bile siz farketmeden yarım yamalak çalışan çok var. Düzgününe denk gelirseniz evet siliyor.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

umtu06

  • Membro
  • İleti: 127
    • Çevrimdışı
tamam siparişi veriyorum. umarım sağlam çıkar. sonucu paylaşırım.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

fatihmehmet

  • Membro
  • İleti: 1.607
    • Çevrimdışı

159'da, Spider'da, GT'de problemsizce kullandım. Torque bütün verileri okumuyor ama benim istediklerimin çoğunu görüyor, AlfaOBD problemsiz. Başka programla denemedim.

156'da denemedim hiç, ama bendeki son durum bu :)

hata kodu siliyor mu?

Eğer arızalı bir versiyon almazsanız siliyor. Bu Çin malı bluetooth adaptörlerinden arızalı çıkan veya arızalı olmasa bile siz farketmeden yarım yamalak çalışan çok var. Düzgününe denk gelirseniz evet siliyor.

Hadi ya. Obd cihazım yoktu. Bugün aliexpress'ten sipariş ettim Çin malı görsel ile aynı. 5 dolar. Aslında iPhone kullanıyorum Wi-Fi versiyonunu sipariş ettigimi sanıyordum ama Bluetoothmuş. Android tablet ile o da halledilir ama çalışmayacağı hic aklıma gelmemişti :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016-     )
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

sp4rc0

  • Membro
  • İleti: 1.325
    • Çevrimdışı
Tek fonksiyonlu almak yerine airbag, abs, motor gibi kontrolleri yapıp arızaları silebileceginiz aşağıdaki linkte bulunan 4 fonksiyonlu olanları tavsiye ederim.
http://m.aliexpress.com/item/1605102894.html

Bunun bt olanı yok maalesef.
« Son Düzenleme: 23 Aralık 2014, 19:27:20 Gönderen: sp4rc0 »

sp4rc0

  • Membro
  • İleti: 1.325
    • Çevrimdışı
Bu arada obd2 cihazlarının bağlantı sorunu genelde pc'den com port ayarlarının doğru yapılandırılamaması nedeniyle yaşanıyor.

Ormanci

  • Membro
  • İleti: 916
    • Çevrimdışı
Bende vardı bu ELM327'den. 1 sene kadar arabanın OBD portu üzerinde kaldı, ara ara kullandım, Torque programına bağlayarak çeşitli verileri görebiliyorsunuz. Başka programlar da olur, Play Store gırla uygulama dolu.

Hata silinebiliyor mu silinemiyor mu emin olamamışsınız ama önceki mesajlara baksaydınız keşke. Hata siliyor, öncekiyle silmiştim, aynı bu mavi ufaklıkla.

Bozuldu, ben de bugün yenisini aldım, on-off düğmesi de var, eskileri devamlı port üzerinde kalınca kapalıyken bile BT yayını yaptığından aküyü yiyebiliyor demişlerdi bir yerde, yoksa burada mıydı hatırlayamadım :)

Tableti Giu'larda ön taraftaki gözün kapağına sıkıştırıp, Torque programında da devir, hız, hava-benzin karışımı, motor sıcaklığı gibi grafikleri de eklediğinizde, o opsiyon ekrandan da güzel görüntüler elde edebiliyorsunuz :)

H.sonu Abant'tan geldim, Abant'ta 1.5 derece olan hava, aşağı indiğimizde 15 derece olunca, downpipe'e bağlı sensör salak saçma değerler okudu, motor arıza lambasını yaktı. H.sonu sanayiye gitmeyi beklemek yerine bununla arıza ışığını biraz önce aşağı inip söndürdüm :)
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Ormanci

  • Membro
  • İleti: 916
    • Çevrimdışı
Tek fonksiyonlu almak yerine airbag, abs, motor gibi kontrolleri yapıp arızaları silebileceginiz aşağıdaki linkte bulunan 4 fonksiyonlu olanları tavsiye ederim.
http://m.aliexpress.com/item/1605102894.html

Bunun bt olanı yok maalesef.

Evet asıl bunlar güzel.

Peki bunlarla sadece bu 4 fonksiyonun arızasını mı silebiliyoruz, yoksa çeşitli ufak tefek müdahalelere izin veriyor mu?

Bir de Alfisti.net'te 40-50 Euro'ya Autel Autolink'in bir ürünü var. Ebay'de 40-50 dolar. Bi ara ondan alıcam asıl, ELM'den daha iyi. ELM'yi de sadece tableti arabaya koyup verileri görmek istediğimde kullanmayı düşünüyorum.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

sp4rc0

  • Membro
  • İleti: 1.325
    • Çevrimdışı
Asıl silme işlemini bu cihazlar değil program yapıyor. Cihazlar sadece araca bağlanmak için bir köprü. Yani cihaz, program tarafından okunan verinin pc veya tablet, cep gibi cihazlara aktarılmasına yarıyor. Programinizin izin verdiği her işlemi yaparsınız

umtu06

  • Membro
  • İleti: 127
    • Çevrimdışı
Asıl silme işlemini bu cihazlar değil program yapıyor. Cihazlar sadece araca bağlanmak için bir köprü. Yani cihaz, program tarafından okunan verinin pc veya tablet, cep gibi cihazlara aktarılmasına yarıyor. Programinizin izin verdiği her işlemi yaparsınız

aradığım bilgi budur. teşekkürler
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

erkan

  • Membro
  • İleti: 253
    • Çevrimdışı
tamam siparişi veriyorum. umarım sağlam çıkar. sonucu paylaşırım.

  2 tane  sipariş verseniz birini ben alırım sizden:)
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

umtu06

  • Membro
  • İleti: 127
    • Çevrimdışı
V1.5 değil V2.1 siparişi verdim bile. 29,90TL kargo alıcıdan. acele ederseniz kaçırmazsınız. linki aşağıda :)

ELM327 OBDII OBD2 V2.1 BLUETOOTH ARIZA TESPİT 29,90TL kargo alıcıdan.

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/elm327-obdii-obd2-v2-1-bluetooth-ariza-tespit-139244938
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

 

GoogleTagged